Pixel Media – добра идея и усет за неразработен сегмент

Да се сещате за силен български сайт за електроника? Май че ще ви е трудно да го издирите. Но за сметка на това има десетки сайтове, които ще се опитат да ви продадат такава. А да следите български сайтове, които пишат за актуални джаджи и нови технологии? Вероятно по-скоро хвърляте по някой поглед на техноогичните публикации в новинарските сайтове и посещавате чуждестранни, ако имате интереси в областта.

Отскоро имам надеждата, че тези липси на информационни източници може и да останат в миналото. Преди около месец стартира онлайн проект, който има всички шансове да заеме тази така актуална целева ниша. Честно казано, чак след като разгледах проекта, осъзнах, че ми липсват спомени за други силни сайтове в сегмента. А технологиите днес сякаш интересуват всички ни, ефектните информационни джаджи се превърнаха в част от стила, а специализираната информация и препоръките в този сегмент се ценят все повече. Причината е логична – има хиляди продукти с десетки характеристики и подчертани предимства от производителите, а потребителите искат просто да вземат решения, които да ги накарат да се чувстват щастливи от избора си. Улавяйки тази необходимост от точна и разбираема информация, доста западни сайтове успяха да придърпат интереса към себе си и да сключат процъфтяващ брак. Странно защо никой досега не се е сетил да развие специализиран сайт в тази област и в България.

Проектът е PixelMedia и е описан по следния начин от създателите си:“новинарски сайт, посветен на информационните технологии и потребителската електроника. В него ще намерите актуални новини и обзорни статии, групирани тематично в 15 различни категории, които покриват целия спектър от цифрови устройства и технологии, а така също и събитията, свързани с тях.“

Главен редактор е ДеянДянков, добре познат от „PC Magazine“, „HiComm“ и „PC World“. Деян е и основателят на „Digital World“- първото списание на IDG за потребителска електроника.

Надявам се да постигне успех и в изграждането на PixelMedia. Началото винаги е най-трудно, според добре познатото клише. Но за всяко начало важи и друго правило – че именно тогава е най-интересно. Ще следя развитието на проекта с интерес и любопитство - дали ще има ответна реакция и създаване на конкурентна среда(освен с лични сайтове и блогове). Първите впечатления са обнадеждаващи.