Маргарита Пешева е новият председател на СЕМ


Фотограф: Георги Кожухаров [Дневник]

Имаме си нов(е, не чак толкова) председател на медииния регулатор. Тя беше първият шеф на надзорния орган, надявам се и най-сетне да е последният, който обещава да направи реални крачки към прехода от аналогова към цифрова телевизия. Този преход е главният приоритет, който тя посочи. В резултат, вероятно всички се изненадаха и повярваха. Повярвайте и вие.

Самият й избор едва ли е толкова вълнуващ. Все пак другата кандидатура беше на Мария Стефанова. останалите споменати приоритети бяха: активната позиция на СЕМ в процеса на въвеждане на новата Директива за аудиовизуални медийни услуги(срокът за транспонирането на документа в българското законодателство изтича в края на декември 2009 г.),активен професионален диалог с по-влиятелните неправителствени организации от медийния сектор, работа за недопускането на враждебност, цензура и омраза на религиозен, расов или етнически принцип, както и за запазването на чистотата на българския език,стартирането на нови радиопрограми в селища с големи аудитории, които имат стратегическо значение за съхраняване на националната идентичност.
Всичко това е чудесно и наизустено от дългото повтаряне. Жалкото е само, че Съвета претърпя толкова удари в последните месеци, че едва ли някои в момента взима решенията му насериозно. Пък и повечето от тях могат да бъдат атакувани в съда, поради самите му членове. Хайде по-добре да потърсим къде сме захвърлили лампата на Аладин. Там е надеждата ни,а и вече свикнахме да вярваме в приказки.


Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.