В очакване на "Старбъкс"...


Всъщност, какво очакване ? "Старбъкс" вече са в България и първото им заведение в София отвори врати. Намира се на Гурко и бул. Васил Левски, на мястото на бившата "Пица Хът". Ден преди официалното откриване заведението вече приема първите си посетители. Дори аз, който почти не пия кафе и не харесвам атмосферата на подобни кафенета, намирам обстановката за приятна. Така или иначе едва ли е нужно да убеждавам повечетъо от вас в нуждата да го посетят. :)

"Старбъкс" е поредната специализирана кафе верига на българския пазар, където вече заведения имат "Онда", "Кофихевън", "Коста кофи", а сред веригите с по-малко заведения са "Кофи рипъблик", "Маккафе", "Фло кафе", "Кофи хаус".

Интересното за тях е, че се намират сами по себе си в криза(още преди настоящата световна)и взеха решение да затворят постепенно над 600 от заведенията си в цял свят. Общият им брой е около 12000 и явно настъплението им в Източна Европа тепърва започва. Друг любопитен факт е, че Старбъкс пусна социална мрежа в опитите си да приобщи по-силно клиентите към марката. Целта на мрежата е да се чува по-осезателно думата на клиентите, които създадоха Старбъкс като една от най-великите марки в света. Можете да се потопите в корпоративния им свят тук.

Не е тайна за никого, че кафе веригите в България не използват широка гама от маркетингови услуги в България. С нарастването на конкуренцията и свиването на пазара, това несъмнено ще им се наложи. В медиите отдавна беше обявено, че Publicis MARC поемат обслужването им за България. Така се оформя поредната любопитна тема, която ще следя. Тук и съм напълно в таргета им за спечелване, тъй като не правя особена разлика между всичките тези кафе вериги. Да видим какво ще ги отличи. ;)



Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.