Истински интерактивен сайт



Наскоро попаднах на забележително уеб място за фенове. Може да се каже, че до голяма степен заслугата е на новото списание ".NET", за което доста време обещавах да пиша, но така и не ми остана време... Е, вече то не е толкова ново, затова единствено ще го препоръчам горещо на всички, които се интересуват от онлайн маркетинг, SEO, уеб дизайн или програмиране. Ще ви научи на доста неща, стига да имате желание и време, а притежава и добра информационна стойност, която аз най-вече ценя. Така или иначе, то тепърва ще се налага в България и още е недоизградено, но това е далеч от настоящата тема...

Забележителният сайт, за който споменах в началото, може да откриете на този адрес. Той е за фенове на гейм платформата на Sony - PlayStation 3 и буквално събира цялата им вселена в едно. Тя е напълно интерактивна, може да си плувате с мишката из Вселената и междувременно да научите или свалите всичко, което ви е любопитно. Информацията е изчерпателна и интересно поднесена, а движението ви из нея не е така досадно рамкирано и праволинейно. Разполагате с поне четири посоки и куп визуализации, представяния, клипчета и наистина много възможности за даунлоуд на приложения и визии. Ако за един сайт е много важно са има sitemap, то тук самият сайт е карта. Смятам, че цялата идея е блестящо замислена и осъществена(само за 3 седмици !), а феновете със сигурност ще бъдат доволни. "Основната цел на сайта беше да накара геймърите с PlayStation 2 да надградят конзолите си до PlayStation 3. Насочването към лоялните фенове на PlayStation ни позволи да създадем сайт, който предоставя съдържанието по нелинеен, изследователски начин"- казва творческият директор Крис Джеймс.
Единственият проблем, който открих, е тежестта на сайта. Поради многото Flash и визуални ефекти, ще ви е нужна стабилна връзка, за да го разгледате. Но като че ли това не е голям проблем за целевата му група - повечето геймъри използват едни от най-мощните хардуерни конфигурации и бърза връзка с мрежата.







Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.