Женско поведение


Всичко, което ще прочетете по-надолу, е леко относително. В ниаккъв случай не целя създаването на удобра социална рамка, каквато е разделението на половете. Просто ще разкажа за едни от основните заблуди и странности, които съм откривал многократно в общуванията си. Тези факти са нелогични и в повечето случаи нерационални, но истински. Разбира се, те също имат своето обяснение и причинно-следствени връзки. Но тук аз няма да се концентрирам върху тях. Ще оставя настрани теорията и ще разкажа за това, какво всъщност се случва на практика...




Вечният въпрос - какви са жените и какво всъщност искат ?




Жените определено не мислят като нас. От тази гледна точка би било най-лесно да ги сметнем за извънземни и да ги оценяваме като такива. Постоянно чуваме за тях,че са странни и че не знаят какво искат. Да, странни са, но второто не е вярно. Проблемът е в самият въпрос и дори на чисто лингвистично ниво. Защото чрез езика си ние боравим с крайности и подсъзнателно е трудно да възприемем средно положение. Имаме думи "добър" и "лош ", с техните варианти, но не и дума за "умерено добър". Такова словосъчетание звучи странно... а за жените е невъзможно да дадат еднозначен и прост отговор.




Но едно нещо е сигурно - жените не правят избора си, вземайки впредвид колко "мил" е мъжът. Милото отношение няма да накара никоя жена да избере вас. Една от най-глупавите стратегии, които съм виждал, е да се опитваш да убедиш момичето, че те харесва. Когато една жена не е заинтересована, мъжете често я гонят, молят я и правят всичко по силите си, за да променят мнението й. Лоша идея. Идея, която няма да даде резултат.




Подобно поведение поражда нашия стремеж да удовлетворим жените, като правим неща, чрез които да получим женското одобрение. Но жените НИКОГА не се впечатляват от мъже, които им се покланят. Те се дразнят от тези, които търсят одобрението им. Жената има нужда от ранг и увереност и ти си длъжен да й ги дадеш !




Няма да помогнат и опитите ти да "купиш" вниманието й. Вярно е, че жените обичат подаръците и цветята. Те не са и няма да загубят стойността си. НО почти съм сигурен, че сте правили точно това и в крайна сметка момичето е излязло с някой, които не я цени дори наполовина толкова , колкото вие. Това е съвсем нормално. Жената цени жеста, а не рутината. И предпочита силата пред отдадеността.




Последният факт важи и за една друга грешка. Тя е да споделиш чувствата си с нея твърде рано във връзката. От тази позиция има и доста изключения, но обикновено красивите жени са непрестанно обект на свалки. Те получават огромно внимание от страна на мъжете и имат опит. Такива жени знаят какво да очакват. Затова едно от нещата, които убиват привличането на жената и я кара да бяга надалеч възможно най-бързо, е мъж, който започва със "Знаеш ли, аз много, много те харесвам" след една или две срещи.




Женското привличане често е описвано като загадка.Може да се каже, че то е обърнато спрямо това на мъжа.Докато ние изпитваме първо сексуално привличане и едва след това привързаност, то при жените е обратното. Затова не е вярно, че за да спечелиш вниманието на една жена, трябва да имаш стегната мускулатура, дебел портфейл, скъпи дрехи и по възможност квадратна челюст. Причината не е дори в другото достойнство, за което си мислите. ЖЕНИТЕ СЕ ВЛЮБВАТ В НАЧИНА, ПО КОЙТО МЪЖЪТ ГИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАТ. Много пъти се убедих в това.




Стигнах и до една изключително важна и неприятна за мъжете женска способност.

Жените ВИНАГИ знаят какво си мислите. Те са около десет пъти по-добри от мъжете в разчитането на езика на тялото. Десет пъти ! Може би е трудно да повярвате, но ако сте на среща с жена и искате да я целунете, тя го знае. И ако не знаете какво точно да направите и как да я целунете, и просто седите там без да предприемете нищо, тя няма да ви помогне. И това важи за всички аспекти на любовната игра. Запознаването с жената, взимането на телефонния й номер, поканата за среща, целувката, физическия контакт... всичко.




Питали ли сте близки момичета какво трябва да направи един мъж,за да ги свали ? Аз съм го правил много пъти. Ако го направите, най-често срещаният отговор ще бъде нещо като:




"Значи...трябва да дойде и да каже "Здрасти !". Тогава трябва да бъде себе си...Трябва да е уверен... Да се представи... Може би също така да се усеща чувство за хумор... да поговори с мен известно време, за да може да се опознаем... И да ме попита дали бих искала да изляза с него... Аааа и да не забравя, че накрая бих искала да ми даде телефонния си номер за всеки случай..."




Всичко това е красиво казано, но не е вярно. Това е романтичният поглед върху връзката. Но много жени са доказали, че романтиката е прекрасно нещо след сексуален контакт, но вреди, когато е преди да се е стигнало до него. Просто в повечето случаи ставаш най-добър приятел. Не че това е лошо, вие сами избирате отношенията си.




От психологична гледна точка жените са по-приспособими от мъжете. Това е много важно за женското поведение. Известно е, че почти всички женски сексуални фантазии са свързани с подчинението и насилието. Жената може да стигне до оргазъм дори само чрез целувки и леки ухапвания по задната част на раменете, при положение, че мъжът е зад нея. Истина е, че в същността си всяка жена е мръсница и приспособимостта е способността, която може да откючи тази нейна страна от поведението й. С други думи - жената влиза в твоята поведенческа рамка. Ако бъдеш мил и грижовен - тя също ще бъде такава, но нищо повече. Ако решиш да й разкажеш, че, ако бъдеш откровен, ти в повечето случаи зарязваш жените и дори понякога просто ги използваш, за да постигнеш целите си - ще ти теглят една и ще те зарежат. Глупости !!! Ако са свободни (дори не е задължително), ще бъдат с теб. Стига да изглеждаш поне прилично. Ако не вярвате - опитайте...


За край все пак ще дам своя отговор на въпроса, който поставих в началото. Какво искат жените ? Ако трябва да отговоря с една дума, то тя е... ДРАМА. НАПРЕГНАТА, ЧУВСТВЕНА, ОБВЪРЗВАЩА И ЛЕКО НЕПРИЛИЧНА... Ако загубите драмата от връзката си, сте загубили и връзката си.


Такова е мнението ми. Това е мнение за същността. В него няма място за оценки по скалата добро-лошо. Сексуалността е част от същността ни и непрекъснато търси поле за изява. Затова има и много проявления. За повечето от споменатите факти ми е било нужно доста време, докато започна да ги осъзнавам. За други дори все още има доста спорове. Винаги ще има. Но истината е относителна, както гласи клишето. Постъпките ни не са еднозначни. Пък и ние не живеем по предписания. Социалната сфера и нашата отговорност ни карат да живеем с компромиси. Понякога правим компромис и със самите себе си. Напоследък често ми се случва да знам какво да направя, но да се боря с желанието си. Тогава изглеждам като глупак...

Компромисът винаги е свързан с най-тъжните ни мигове.



Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.