"Сексуалните неврози на нашите родители""Сексуалните неврози на нашите родители" надниква в най-тъмните и интимни кътчета на човешката душа.


Баща и майка, които трескаво си търсят партньор за тройка, дъщеря, която спира лекарствата, но не спира да мисли за секс, любовник-злодей и висока глаголна температура на изказа - всичко това може да видите в пиесата "Сексуалните неврози на нашите родители", чиято премиера е на 11-и този месец на сцената на театър "Възраждане".Автор на провокацията е швейцарският драматург Лукас Берфус, а режисьор на българската версия е Николай Поляков. Скандалният текст е преведен от проф. Владко Мурдаров. Художник на костюмите е Мария Диманова.Каква е историята. Под закодираните неврози на родителите стоят неврозите на всички останали, които се смятат за нормални. В пиесата има еротика и откровено вулгарни изрази, но идеята е да се надникне в тъмните кътчета на човека. С главната героиня Дора (в изпълнение на Мариана Жикич) се случват непредвидими неща. Тя има психични отклонения, но по лекарски съвет спира медикаментите. Съдбата на 16-годишната Дора я среща с "мъжа на мечтите" (Даниел Цочев), но тя прави аборт и остава сама. Майката (Силвия Лулчева) и бащата (Йосиф Сърчаджиев) пускат обява, че си търсят трети сексуален партньор. Даниел Цочев е любовникът-злодей. Партнират още актьорите Анатоли Лазаров, Тодор Доцев, Ивет Радулова.

в. Политика


Привличаща вниманието пиеса, която е добре да се види.

Според информацията, с която разполагам, ще има представления на 13.11 и 23.11 от 19.00. Но все пак е нужно да се провери. Ето и сайта на Театър "Възраждане".Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.