Facebook Deactivation - Friends will miss you



Днес забелязах интересна новост в стратегията на Facebook. Действията ми бяха от зачестилите странни случаи напоследък - профили се спират неочаквано , вчера достъпа беше спрян от хакерска атака(насочена също към профил), а немалко хора вече се замисляр за деактивация на присъствието си по различни причини - пренаселеност, много спам, пристрастяване, запазване на личното пространство. Въпреки че мрежата се развива със страхотни темпове и вече надхвърли забележителните 250 милиона потребители, а днес медиите я определят като догонващ голямата тройка в интернет , не липсват и усилия от нейна страна да задължи всеки един от старите си потребители. Напротив - ясно се демонстрира желание да се задържи отделния човек, взел решение да се откъсне и деактивира профила си.

Решението е просто и въздействащо. При опит да напуснете социалната мрежа не само ще ви попитат защо го правите, но и ще ви накарат да помислите над решението си с разумни(всъщност емоционални) доводи. Нововъведението е именно в появата на няколко снимки на приятели с послание: "Ще липсваш на ..." "Прати му съобщение". Тук силата е в напомнянето за хубавите мигове, които сте преживяли заедно и споделили - благодарение на Facebook. Съобщението над тях, което уточнява колко точно приятели вече няма да имат възможността за досег с теб, допълнително подсилва емоционалния натиск. Четох някъде, че ако имаш домашен любимец в мрежата ти казват, че вече няма кой да се грижи за Пуфи примерно. Но за това не съм напълно сигурен, защото нямам възможността да го проверя. Пишете, ако знаете нещо повече по въпроса или забележите друго интересно нещо.

При всички положения ми прави добро впечатление решението и усилията на Facebook разработчиците да не губят и един свой потребител. Действията и маркетинговата им стратегия за момента са адекватни, идейни и логично - успешни.

Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.