Top 10 Facebook Fan Pages

Снимка:pshab

Реших да направя един бърз и поучителен преглед на най-популярните фен страници във Facebook. Безспорно една от причините е напълно неочакваната промяна в челната позиция. Доскорошният категоричен лидер Барак Обама отстъпи първото място дори при подкрепата на близо 6,5 милиона почитатели от цял свят. Новият първенец сред фен страниците е... :)

  1. Michael Jackson(8 245 177 почитатели) - страницата се отличава предимно с това, че е на Майкъл Джексън т.е. в негова памет. Надписчето "His Music Will Live Forever" е нещо като обединяващ слоган. Изградена е реактивно и масово - без особено управление и оставена в ръцете на феновете, търсещи място да споделят болката и признанието си към една голяма личност. Почти нищо не е качено от администратори, но за сметка на това има хиляди снимки от фенове и огромна дискусионна кутия, приличаща изцяло на форум - с над 1000 теми и непрестанно обновяване на ново съдържание и появили се коментари. Следя фен страниците от доста време и все пак ми е трудно да определя къде се намираше тази страница преди няколко седмици. Но със сигурност далеч от Топ 50. Поука - и спомените, и хората, и предметите стават многократно по ценени, когато вече ги няма.
  2. Barack Obama(6 446 284 симпатизанти) - президентът на САЩ. Дълго време несменяем лидер. Политикът, към който са насочени най-ного надежди в световен мащаб(след Бойко, но той вероятно ще получи Нобелова награда за мир, след като се справи с престъпността тази година). Счита се, че той е и най-обичаният политик - заради промяната, собственото си различие(говорим за Обама:)), иновативни подходи в комуникацията, дипломатичност, харизма. На страаницата бележките се подновяват п-честоот събитията, но само след като вече го избраха за президент. Това е една от малкото фен страници, на която е премахната секцията за снимки... но затова пък можете да прочетете в информацията за него любопитни неща като любимия му цитат: "The Arc of the moral universe is long, but it bends towards justice.", както и че сред водещите му интереси е прекарването на време с децата си. Стената му обаче се обновява сравнително често с най-важните акценти от дейността му. Поука - политиката иска жертви. Имиджът - също.
  3. Vin Diesel(5 176 984 почитатели) - страницата на един истински екшън герой - така де, много пъти е играл в екшъни... Наистина има и някои странни роли, но просто хората понякога имат лошо чувство за хумор. Страицата се отличава с предимно фенски усилия и възхищение пред кумира им. Той, от своя страна, се справя доста добре с периодичното споделяне и то не само на сухи факти тип "На ХХ.ХХ можете да ми се кефите в ХХХ(буквално:))", а са далеч по лични и емоционални. Разказва свои спомени, впечатления, особени усещания, радости. Поука - да имаш големи мускули е предимство. Ако имаш и мозък, можеш да смаеш всички с постиженията си.
  4. I love sleep(4 512 750 почитатели) - страницата на спящите. Или поне мечтаещите. Очевидно са много. Тази страница като че ли е известна именно с копнежа по съня. Има цели няколко безсмислени статуса, една бележка и цели двестатина снимки от фенове. Никаква информация. Поука - починете си малко бе, хора!
  5. Pizza(4 441 305 почитатели) - не знаете какво е пица? Да, да. Ясно е защо всички толкова я харесват - тестена е, засища, кара те да се чувстваш дебел, съответно те раздвижва, може да се прави по най-безумни рецепти и съставки, всеки твърди, че прави по-добра пица и ти няма как да не опиташ... Фен страницата съдържа стена, информация(няма) и снимки(една). Все пак креативно е решението на админа да използва стената като дискусионна кутия и постоянно да задава анкетни въпроси - Коя ви е любимата пица?, Кой е най-добрият избор?.... Жестоко! Поука - дайте на хората хляб... и безумна салата отгоре. Зрелището възниква в последствие.
  6. I need a vacation!!!(4 284 085 почитатели) - много красота на едно място. Страницата предлага предимно снимков материал и някоя и друга оферта. Но какви снимки!!! Можете да разгледате и споделите кадри от спиращи дъха дестинации, разпръснати помалкото ни земно кълбо. Не очаквайте информация или дълги обсъждания(няма дискусии).Тук ключовата дума е "пътуване". Вълнуващо. Поука - покажи на другите какво все още не са притежавали и те няма да отлепят очите си.
  7. Dr. House(4 284 102 почитатели) - уникална страница. На нея има... Нищо! Освен снимката от профила. Поука - Content is King! Глупости! Love is Queen!
  8. R.I.P Michael Jackson (We Miss You)(4 245 495 почитатели) - страница изцяло на болката. Причините са ясни. Поука - страданието обединява и прави хората равни.
  9. Facebook(4 052 148 почитатели) - важна страница на домакина. Тук можете да научите почти всяка новост, която се въвежда в мрежата. Водят се дискусии, анкети, използват се всички мултимедиини функции за информиране. Особено интересни са секциите "Press" и "Resources". Там се намират връзките към много от важните инструменти на платформата - като рекламиране например. направено е лесно и удобно. и въпреки това - чак девето място. Поука - 4 милиона харесват FB. Останалите 190 милиона просто го търпят. :)
  10. Will Smith(3 515 891 почитатели) - страшно бедна фен страница на един от най-изумителните актьори днес. Няколко снимки, три клипа, няколко статуса общо. и 3,5 милиона почитатели. Виж Dr. House по-горе. Поука - готино е да си известен. Дори и да не правиш нищо с това.



Не пропускай да споделиш мнението си по-долу !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.