Ухание на стил...

Независимо от това дали го искаме, всички ние имаме опит с ароматите. Те определят днес средно около 10% от сетивния ни свят, а ако се вярва на проучванията за феромоните - в действителност много повече. Наистина има за какво да съжаляваме, разбирайки, че сме загубили до голяма стенен остротата на това възприятие с разрастването и формирането на цивилизацията. Днес обаче положението остава сравнително непроменено - също както в миналото, уханията са най-здравата свързваща нишка с първичните ни и дълбоко стаени в нас инстинкти...
Тази публикация е посветена именно на тази сетивност, а маркетингово погледнато - ще се насоча към начина, по който уханието създава послание и изразява същността ни. Ключовата дума днес е парфюм, а наблюденията ми са насочени към мъжките аромати. Искам да представя резултатите от мое проучване, което продължи около година и половина. През това време имах възможността бавно и с постоянство да се запозная с около 60-70 от най-известните и предпочитани парфюми за мъже. Естествено, това проучване остави и трайни следи - 11 закупени парфюма и много емоции. Но по-важен е резултатът - сега ще представя своя избор за три водещи парфюма с изключителни съчетания в себе си, които придават много повече от индивидуалност.


1. Silver Black на Azzaro
Търговското описание на продукта:
"Silver Black е очарователен и пленителен еликсир на съблазънта. Silver за елегантност и свободен дух: бергамот, зелена ябълка, лайм, кориандър, хвойна, кимион, диви цветя. Black за сила и мъжественост: ветивер, пачули, кедър, кипарис, мускус. Флаконът комбинира блясъка на среброто с наситено черно. "


Аз мога да добавя, че този парфюм наистина се разделя на две части. Това не е парфюм за всеки - ще разберете за какво говоря, едва когато го помиришете. Поставям го на първа позиция, защото това е парфюмът, който усещам най-близо до собствената си същност. Има силен контраст, известна острота, оставя чувството за нещо изплъзващо се, но много дълбоко. Остър аромат, който премахва усещането за предел.

2. Gucci pour Home
Търговското описание на продукта:
"Модерна класика, изтънчен аромат с интензивно мъжко присъствие. Дълбоко чувствен, той впечатлява веднага. Пропит от наследствотона Gucci , този парфюм интерпретира първичната мъжественост - увереност и чувственост със съвременна неконвенционална елегантност. Ароматът принадлежи на семейството на подправките и дървесните парфюми. Кожа, бял олибан, кехлибар, джинджифил, дафиново листо и бял пипер, ирис, ветивер и папирусово дърво."

Ключовите думи за този аромат са "присъствие" и "индивидуалност". Той определено не е за всеки ден, защото оставя трайна следа на присъствие и с него няма как да останете незабележим. Парфюм, който поставя ясна черта върху безразличието и разделя околните на два полюса. Той носи усещане за стил и задължително трябва да е съчетан с елегантно облекло - иначе би се получило нелепо. Някой западни експерти го определиха като задължително съчетание върху костюм на Gucci, но по разбираема причина може и да не спазвате напълно тази рецепта. :)


3. Attitude на Armani
Търговското описание на продукта:
"Новият дървесно-плодов аромат Armani Attitude е ярка илюстрация на средиземноморския начин на живот: лек, весел, наситен и емоционален.Attitude предразполага към романтична вечер в уютно кафене в крайбрежната улица зад чаша ароматно кафе в компанията на очарователна непозната. Attitude разкрива скрития потенциал на съвременния мъж, стилен и харизматичен, силен и чувствен, изпълнен с изискан вкус, увереност и необикновен чар. Връхни нотки: сицилийски лимон - кафе абсолют. Сърдечни нотки: цейлонски кардамон - лавандула. Базисни нотки: китайски кедър - индонезийско пачули."

Най-сетне парфюм на Armani, който да определя като завладяващ. След огромната известност на Armani Code, който на мен не ми допадна особено, и редицата стилни парфюми от последните години, този аромат промени изцяло усещането ми за Armani. Бих го определил като потапящо и отнасящо далеч, усещане от отминал дълбок и приятен сън. Сега това е фаворитът ми за делови и вечерни срещи, когато са на открито или в пространство, където не е задушно - за да се оцени лекия и пренасящ съзнанието аромат.
И още нещо - това за срещата на крайбрежната улица по-горе е напълно вярно. Никога няма да забравя емоцията от усещането за него вечер, разхождайки се по морския плаж.


Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.