Кратка аутопсия на комплимента


Комплиментът не е мръсна дума. Не е и просто проява на учтивост. Умението да правиш искрени, на място поставени и оригинални комплименти е убийствен плюс. Но повечето хора изпадат в крайности относно поведението си и в последствие в мнението си за тях. Ще разгледам мъжката гледна точка по отношение на жените, тъй като ми е най-присъща. Най-често наблюдаваме засипване с комплименти , които жената спира да цени, защото са неискрени комплименти, или комплименти за външен вид на страшно красиви момичета - показва липса на въображение и оригиналност. Все едно да кажеш на крокодил, че са му много остри зъбките - очевидно е не само вярно, но и опасно за бъдещото развитие на взаимоотношенията ви.

Красотата е първата видима характеристика, но освен нея, жената притежава и още десетки. Тя цени въздействието, което оказва, но то трябва и да е уникално, за да може да се почувства по-различна. Май в дискотеките всички са по-красиви и с по-невероятни очи, но това не ги прави уникални. Да подчертаеш, че една красива жена е красива, означава тя да си го превежда като "Искам те, по възможност още сега, в добре избраната ти опаковка". Понякога и това действа, но не и за целите на продължителна комуникация със забележително момиче. Обикновено там си в позицията на доброто кученце, което очаква награда, или пък на влюбения мъж, който се покланя на своята Богиня, или ...... просто човека с пари и желания. Но тук говорим за качество на комуникацията.


Комплиментът трябва да се дава най-малкото от позицията на равнопоставеност. Ако усещаш, че жената възприема ранга ти като по-нисък от нейния, по-добре избягвай комплиментите. Естествено, красивите жени също трябва да получават комплименти за външния си вид. Но е нужно да са наистина оригинални, за да окажат въздействие, и просто не е препоръчително да се започва с тях. Хубаво е човек да има собствен стил за всичко, а това е от нещата, който прекрасно го изграждат. По-важен за жената е не самият комплимент, а да дадеш отговор на въпроса "Защо ?" - кое е нещото, което й придава тези характеристики. Според мен, това е основната цел на комплимента като послание - индивидуализирането му, конкретното му въздействие и насоченост. В действителност никоя жена няма да се разсърди, ако й направиш комплимент, това практически е почти невъзможно Дори и да й засвидетелстваш уважение по оригинален и цивилизован начин от рода на свирване, викане на висок глас: "Евалааа, мацкооо!" и т.н., може да се възмути и да се засегне, защото обществото очаква от нея това поведение, но вътрешно едва ли ще й бъде неприятно, че я харесват. Жените обичат да ги харесват, просто си търсят правилния човек, който да ги харесва със стил. Колкото по-често една жена чува даден комплимент (от теб или от други хора), толкова по-малко го цени. Всяка жена си има някакви "слаби места" в самочувствието - въображаеми или реални свои слабости във външния вид /характера / ума и т.н. Ако се докоснеш до такова слабо място и й направиш добър и (важно!) искрено звучащ комплимент -пътят ти към нея е повече от отворен. И не само при свалка - така е при всяко общуване.



Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.