Изпитът на пандата

Бях обещал да го обясня, но се наложи да ми припомнят. За което се извинявам. А ето го и пояснението:

Когато женската панда се разгони, тя бие мъжкия, за да провери дали е подходящ. Тя го удря, драска и хапе. Ако той се откаже и се оттегли, скоро пристига друг мъжкар. Женската панда продължава да нанася жестоки удари, докато привлече най-силния мъжкар. Едва тогава се чифтосва. Изпитание за най-здравите и смелите.

Поведението на пандите се проявява и при хората, но очевидно се провежда по много по-изтънчен начин. Наблюдавайте жена, с която сте заедно от известно време, и ще забележите изпитите, на които ви подлага. Тя също ви "драска", "удря" и "хапе", за да провери дали сте достатъчно годен да бъдете нейн партньор.. Важно е да се отбележи, че този процес остава постоянен и след като сте се доказали и сте "избрани". Само начина на "удряне" се променя.

Мълчанието е пример за това. Партньорката ви казва, че всичко е наред, когато очевидно не е така. Това е "драскането". Следват директни нападки и недоволство, които ще наречем "удряне с лапа". Това са социализирани форми на първично желание. Понякога и то се проявява, например в клишето с хвърлянето на чинии, но е нелепо. Ако всичко това не подейства, последният етап е нейната "захапка" - напуска ви или просто отива да спи в друга стая. За мъжа е доста болезнено, особено когато причините му изглеждат незначителни(90% от случаите) и не проумява какво толкова я е ядосало. Той се опитва да обясни своята гледна точка, като я моли да не се чувства така, както се чувства. Но повярвайте ми, жената никога няма да каже: "Благодаря, че ми каза да не се чувствам така". Нейните емоции не чуват мъжката "логика". Няма смисъл да й се казва как да се чувства. Тя пет пари не дава дали аргументите ви са разумни. Единственото, което знае, е, че е наранена. Тя иска да успеете да се справите с всичко това, да я разберете поне частично и отново да й припомните, че я обичате.

Разбира се, може и да не го направите. Давайте, наречете я с обидни думи и я напуснете. Но не решавате нищо. Когато откриете друга жена, сюжетът ще се повтори. Тя ще има нов начин да драска и хапе, но в същността си процесът ще е същият. Може и да не стане веднага, но когато се сближите и станете по-интимни, тя ще проведе своя изпит на пандата. Гарантирам ви.
Наистина в живота някои неща се променят, други не.


Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.