Стартира StudentForums.BG


От вчера се разпространи новина за новата нишова рекламна мрежа на User Media - StudentForums.BG.

Любопитен факт е, че StudentForums.BG стартира с проучване на Gemius, което отчете 530 000 души месечна аудитория. StudentForums.BG обединява в единна рекламна мрежа 10 от най-актуалните и популярни студентски форуми, сайтове и социални младежки мрежи в България.

Дневната посещаемост на StudentForums.BG е 50 000 уникални посетители, които генерират над 300 000 импресии. В студентските форуми са регистрирани над 1 млн. потребители, които са написали над 1 млн. мнения и са споделили десетки хиляди файлове.

Сред сайтовете в мрежата се открояват студентските форуми на най-престижните български университети Софийски университет, УНСС и ВИАС, предпочитани източници на студентска информация, учебни помагала и социални контакти за студентите. Други интересни сайтове са порталът на Студентски град StudentskiGrad.com, най-големият сайт за учебни материали и социална мрежа за ученици и студенти Pomagalo.com. Групата се допълва и от информационните портали за образование - Diploma.BG и Къде да уча. Всички сайтове в StudentForums.BG са web 2.0 портали, където съдържанието се генерира предимно от потребителите и е насочено към потребителите.