Flickr добави тагове

Също както познатата функция във Facebook, Flickr вече разплага с възможност за тагване на хора. И всичко се случва действително точно като във Facebook...


Сайта позволява да тагвате други потребители на Flickr в снимки и те ще се появят на техните профили. Другият човек моментално се известява за това. Можете да тагвате в свои снимки или в чужди, стига да не ви е блокирал съответният потребител. Ако не ви хареса снимка, в която сте тагнати, имате правото да премахнете тага и дори да бокирате възможноста да ви отбелязва в бъдеще този потребител.

В услуга на нововъведението са променени и профил страниците, като те вече включват разделяне на двата вида снимки - тези, на които сте тагнати и тези, които са добавени от вас.

Самата идея и реализация далеч не са лоши, но мен малко ме подразни подобна добавка. Особено реализирана толкова идентично с услугата във Facebook. Пък и имах по-различно усещане за Flickr - като място, където се представя усета на творци към магията на фотографията, а не място за представяне на нас самите. Затова има съвсем различни мрежи, където и изписването на имената е далеч по-автоматизирано. Не мисля, че във Flickr моделите и обикновените хора се нуждаят от имена. Пък и можеше да се изписват в заглавие или описание. Добавянето на тагването прави лесно намирането на лични снимки и връзки между потребителите, но ми изглежда странно съшито тук.
Но може и само моето мнение да е такова...

Снимка: msc-ρңσtσđєѕіg� �