Facebook: Още един последен шанс за промяна на потребителското име



Поредна новост във Facebook е забелязана! Макар и малко да закъснявам с отразяването й, защото е била активна отпреди 3 сeдмици. Ето и за какво става дума...

На 12 юни тази година във Facebook стартира една изключително радваща SEO оптимизатори възможност за промяна на URL адреса на профила ви(чрез промяна на потребителското име). Накратко казано - вместо след името на домейна на вашата лична страница(facebook.com)адреса ви да се изписва с една дълга и безсмислена поредица от цифри и знаци, да имате възможността за избор как точно да се казва страницата ви.Ето как изглежда вече моят адрес например. Всичко това беше страхотно, особено като се има предвид, че същата възможност стартира и за фен страниците. Единствената лоша новина беше, че трябва добре да помислите, преди да решите - имате само една възможност за промяна и край. Ако сте решили да се пошегувате - имате искрените съжаления на разработчиците. Шегата си беше за ваша сметка в буквалния смисъл.

Стигаме и до новия елемент - месец и половина по-късно вече имате право на поправка. Ако нещо не ви радва промененият адрес, позволено ви е да го замените. Но само веднъж - поне засега. Промяната е поради логичния факт, че много хора са решили да се пошегуват, без да обръщат внимание на предупреждението за непроменимост. Резултатът е редица оплаквания и молби за нова замяна на адреса, които няма как да се подминат от сериозна компания, грижеща се за социалните удобства на потребителите си. Решението е между твърдостта и отстъпчивостта - позволява се още една единствена редакция.


Ако и вие сте в групата на недоволните от новия си адрес, можете да отидете на
account settings и ще видите нещо подобно на това:


Променяте отново името(като преди това сте помислили хубаво и проверили за тъпи правописни грешки!), потвърждавате... и сте кръстени. Последната стъпка е да почерпите за кръщенето, за да ви носи щастие и сполука името. ;)

Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.