40 препоръчителни iPhone Applications



След известно проучване на Apple-ския телефон, ето и обещаната публикация за програмите, които горещо препоръчвам:

iTalk Recorderer - програма за запис на звук. Покрива функциите на диктофон, но в никакъв случай не е обикновената програмка, която да ви помогне при нужда от бърз запис. Уникални за нея са лесния за боравене интерфейс и изключителното качество на звука(можете да избирате между три степени). Това е най-добрата програма от този клас, която съм срещал.

Quick Voice - програмка, много близка до iTalk. Отново служи за запис на звук и изпращане на гласови мейли. Настройките и боравенето е малко по-сложно и големи записи се правят само с платената версия. Но все пак препоръчвам да имате винаги в наличност и двете програми. ;)

ClearCam - програма, която няма да намерите в AppStore. Служи за изчистване на изображението и повишаване на качеството му. При стартиране прави от 4 до 6 поредни снимки със стоп кадър, което е много полезно при движение - стабилизира много добре и запечатва няколко поредни момента. След това може да се избере най-изчистената снимка, която да прибавиш в галерията си. Лесно можеш и да подобриш качеството й с тази програма - твърди се, че е като от 4 мегапикселов апарат. Производител Occipital. Потърсете в Installer.

Videorecorder3g - още една програма,която я няма в AppStore. Служи за запис на видео и май работи само на 3G апарати. Производител Dream Catcher. Потърсете в Installer.

Skype и Facebook - без коментар :)

iHandy Level - превръща телефона в нивелир.

Backgrouds - чудесна програмка за... е да, познахте.

Flixster - кино програма. Най-лесният начин да си в крак със случващото се. Помага много и ако искаш да покажеш осведоменост по тематичен въпрос след кратка и невинна пауза. ;)

Ringtone - искате сами да си направите рингтонче ? За вас е!

DrunkdialNo! - ако обичате да пиете по малко алкохол от време на време(но затова пък качествено!) и подозирате, че тази вечер ще направите опит за удавяне в алкохолно море... вземете мерки предварително. С тази програма лесно можете да заключите изходящите си контакти до 48 часа и няма да съжалявате(особено за разговорите от предишната вечер, които ще ви разказват с укор или връчвайки ви за подпис молба за уволнение).

DrunkDial - искате да знаете начина на приготвяне на почти всички коктейли. Ето ви ги ! Остава да експериментирате... но бавно!

iTranslate - много добър речник за превод между куп езици. Но през интернет връзка.

Icy - подобрена версия на добре познатия Cydia

FakeCaller - тази програмка сами си я разгледайте...

Glaurung - игра. Шах. При това доста добър. И много ме дразни... Но си струва да си губите времето по този начин - развива доста добре тактическото мислене. А и в случая партията се помни, така че можете да я играете и на етапи. Когато победиш, е много сладко. Особено на най-восоко ниво. Така казват, де...

Flashlight - ми... iPhone-чето става на фенерче... т.е. свети на определени режими или постоянно в цвят по избор.

Compass Free - стига да имате налично слънце и iPhone - имате и компас.

Power Tool - чудесна програма за рефрешване и рестарт на телефона. Лекува почти всички забивания и бъгове в програмите. Има няколко режима. Потърсете в Installer.

Respring - олекотена версия на Power Tool. Обновява програмите бързо и с едно натискане на иконката. Потърсете в Installer.

Rename - с тази програма можете да преименувате всяка от качените програми. Забавно приложение. Още повече, че можете без проблем да възстановите оригиналното име на програмките. Потърсете в Installer.

My Battery - с тази програма можете са следите на колко процента е заредена батериата ви във всеки един момент. Потърсете в Installer.

Call Counter - тук целта май е ясна. Прекрасна програма за отчитане на разговорите. Запаметява всичко и може да селектира по различни показатели - за определен период, към определено лице, входящи и изходящи и т.н.

Speed Test - лесен начин да проверите действителната скорост на настоящата си интернет връзка. После можете да се оплачете от доставчика. :)

Days Until - чудесна програма за записване на събития. Отчита оставащите дни до важните ви моменти в бъдещето.

Pixel Perfect - добавя няколко възможни филтъра за обработка на изображения.

FLEX Photo Lab - задължителна програма - освен представяне на модел Форд, има възможността за графична обработка на наличните изображения по няколко показателя и възможност за съхраняване на новия файл(често тази важна подробност липсва при безплатните приложения).

OpenSSH - за да можете да влизате във файловата система на Iphone. Задължителна. Потърсете в Installer.

eReader - за да си четете електронни книжки необезпокоявано...

Docs - Потърсете в Installer. Важна програма за работа с офис документи - таблици, презентации, уърдовски файлове.

Units - Също много полезна програма - с лекота преобразува всякакви мерни единици и куп други от същата категория. Категориите също са доста. ;)

Animoto - Програмка за колажи. Ако имате време за губене за странни шеги и закачки.

Private - тази ми е от любимите програми. Представялява защитена папка за снимки. За да се влезе, е нужна парола. Перфектна е, когато имате снимки, на които страшно държите, но не би ви харесало някои да ви ги разглежда.

MCleaner - чудесна програма, но за да я използвате продължително, ще трябва да си платите. С нея можете да ограничавате достъпа до вас от нежелани контакти, да създавате бял и черен списък и т.н. Препоръчвам ви да си я изтеглите и използвате в случай на нужда. Срокът на защита е достатъчен, за да откаже досадниците.

Shazam - програма, с която можеш да идентифицираш музика от радио, филми, околна среда и да я купуваш, споделяш, тагваш...

Midomi - поредната задължителна добавка. Тази програма не само идентифицира музика от всяка среда, стига да направи кратък запис, но и може да намери песен по желание(произнасяш името на песента, изпълнителя...) и да я стартира от мрежата.

Screen Clean - забавно приложение. Можете да си изберете едно от три кучета, което с много желание да ви измие(излиже) екрана. :)

Ziibii - много готина програма за следене и работа със съдържанието във Facebook, Twitter, Flickr и YouTube. С лекота можете да добавяте и RSS feeds.

Sky Petr Lite- обединение между Blogger, MySpace и YouTube. Можете да следите и споделяте съдържание.

Love Poems - селекция на 40-те най-красиви любовни поеми на английски в телефона ти!

Love Poem Generator - генератор на любовни поеми. Вече не е нужно да сте поет, за да впечатлите дамата. Нужно е тя да разбира английски... Затова се насочете към по-умните и деиствайте. Имате над 1 милион смислени възможности. Само си изберете !

Остават още няколко хиляди предложения... Успех в търсенето и забавлението !

Добавка:

Инсталирайте този сорс: http://cydia.hackulo.us в Cydia и дръпнете от него "installous". С тази програма можете да сваляте кракнати платени приложения директно от AppStore... Още една причина, поради която не ви е нужна кредитна карта. :) Вътре ще намерите с търсене почти всички платени приложения. На първо място ви препоръчвам Quickoffice на Microsoft. ;) Преди качването на "installous" не забравяйте да деинсталирате "Safari Downloаd Plugin", ако сте го качвали.



Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.