Браво на Саша Безуханова !


Започвам първо с инфото:
Стандарт - 10 стр.
Безуханова пое бизнеса на HP в 27 страни


Саша Безуханова ще управлява бизнеса на "Хюлет-Пакард" (HP) в държавните администрации на 27 страни от Централна и Източна Европа. Това е най-сериозното признание от корпорацията за изключителния управленски опит на Саша Безуханова. Тя ще продължи да ръководи и дейността на HP в България. Сред новите й отговорности ще бъдат продажбите на системни в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и електронното управление. Приех поста с условието, че ще работя от България, каза Саша Безуханова. Бизнесът на HP в държавните администрации осигурява над 50% от приходите на компанията от индустриалните сектори на ЦИЕ. Сред 27-те страни са Русия, Чехия, Полша, Унгария, Румъния и бившите съветски републики от азиатската част. Общият IT пазар в ЦИЕ е $60,7 млрд.
HP е най-големият работодател на IT пазара в България. В Глобалния център за обслужване на клиенти на HP работят 1500 души. В условията на криза не само няма да има съкращения, а дори отговорностите на центъра се увеличават. Световната криза е шанс за страни като България, защото големи корпорации оптимизират дейността си, каза Безуханова. Важно е да се направи национална програма за това, какви шансове ни дава кризата, и тя да е споделена от лидерите в държавата, политиката и бизнеса, допълни тя.


С този пост искам да подчертая важността на тази новина. Тя е не само резултат от изключително признание за работата на една личност, но и голям плюс за България. Предполагам и без тази информация повечето от вас знаят какво е мястото на НР в световната ИТ индустрия. Ще отлича и факта, че тази личност е жена, без капка умисъл за дискриминация в думите ми. Просто това е прекрасно нарушаване на куп стереотипи, правещи позицията още по-значима.

В заключение ще кажа, че за Саша това е поредният успех. Тя е човек, който отдавна е доказал качествата си. Желая й късмета да се радва на още много постижения !


Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.