Мъжко мислене ?

Вчера беше страхотен ден. Не стига, че ми вървеше ненормално, но и беше страшно забавно. Успях да наговоря и изпълня толкова неща, колкото никога преди. Вярно, че повечето от казаните неща бяха пълна глупост, но и в това има особен чар и ги прави забавни. Днес смятам да напиша една напълно безсмислена статия, която да поддържа вчерашния дух...

Както личи от заглавието, обект е мъжкото мислене. Това е сложно понятие, започващо от тълкуването му като оксиморон до символизирането на разумен и последователен подход. Работата е там, че и двете крайности са верни. Ще споделя наблюденията си относно проблематичността на първия случай, тъй като и без това никой не го интересува как мъжете мислят разумно - важното е, че просто го правят понякога.

Мъжът наистина е простоват и първичен. Той мисли едносрично, двусрично или просто звуково. Разбира възклицанията много по-добре от думите. Обича четния брой на буквите в думите, защото смята, че всичко трябва да бъде сложено намясто. По отношение на жените мисли четирибуквено, от рода на "кола - жена - секс - сега". Защото думата "идея" също е от четири букви и не трябва да се удължава. Идеите трябва да са кратки и ясни, нали ? Предполагам, че точно заради това партията на бате Бойко се казва "ГЕРБ" - звучи просто, първично и мъжкарски. То и Бойко се състои от четири букви и една арестувана гласна. :) Сещам се за един приятел, който твърдеше, че в България всичко трибуквено и държавно не струва. Но това е една друга несериозна теория... Макар да го разбирам.

По вече споменатата причина думата "любов" изглежда твърде сложна и неразбираема за мъжа. Идея е "секс", но идея "любов" - това вече е прекалено. Да не говорим за думи като "внимание", "обвързаност" и "взаимоотношения". Тях обикновено ги проверяваме в речника, преди да ги напишем. В мислите ми е един стар виц за жената, която искала внимание по време на секс, но не смятам, че е подходящо да го разкажа. Е, наистина думата "обич" влиза в четирибуквената рамка, но ако мъж я използва, то всички след това го смятат за гей.

Чувал съм, че мъжете изпитват първо сексуално влечение и чак след това привързаност, докато при жените е обратното. Така излиза, че ние сме виновни за невъзможното приятелство. Но истината е, че просто мъжете не обичат сложните ситуации. Ако съществуват трима участника в една ситуация, то тя се смята за усложнена. Но ако те са четирима, вече сме сигурни, че зад това стои някаква женска интрига.

В разни абсурдни мъжки манифести съм чел, че мъжете виждат в 16 цвята и че прасковеното не е никакъв цвят. Моето мнение е, че мъжете виждат точно в два цвята - тъмен тен и светъл тен. Цялата останала цветова гама на заобикалящия ни свят е просто грим на действителността. За нас е непонятен и неразбираем, но често го подбираме внимателно(което не го прави по-добър), защото подозираме,че е много важен. :) Не бях достатъчно ясен ? Сега ще поясня.
Пиша си вчера за влиянието на османското владичество върху народопсихологията ни на изпит по "Народопсихология". Всичко е "ОК" до момента, в който една от колежките пред мен реши, че ще се чувства по-добре по изрязано потниче и свали ненужното. Мъжката реакция е следният резултат: очите ти изпреварват съзнанието, а то пък светкавично наваксва с много въображение. Средната продължителност на процеса е от 3 до 5 секунди. Не съществува мисъл, воля или концентрация, която да отклони вниманието ни от този процес, а паметта става идеално чиста. Каквото и да говорят, в такива моменти османското управление е напълно безсилен и забравен отрязък от миналото. Оказва се, че един единствен жест е достатъчен, за да прати мъжката социална интелигентност на почивка, да си легне със студено питие в ръка и да се наслаждава на видяното. :) А после защо сме се заглеждали...

Жените непрестанно ни обвиняват, че ни липсва романтика. Не е вярно. Тя в повечето случаи не ни е необходима и затова хич не ни липсва. Вместо да пояснявам, ще разкажа една от любимите си истории за Бил Гейтс, в която поучава сина си как се забиват момичета. "Това е най-простото нещо на света" - твърди той. "Избираш си момиче. Харесваш си един огромен шлифован диамант и й го изпращаш в луксозен пощенски плик по куриер, заедно със също толкова огромен букет рози. Разбира се, отправяш й покана. След това избираш най-мощната кола от гаража ми и отиваш да я вземеш. Качваш я в колата и я закараш в най-скъпия и изискан ресторант в града, където правиш безумна сметка и я плащаш. После пак я качваш в колата и я караш в президентския апартамент на най-скъпия и реномиран хотел в околността..." В този момент синът му го прекъснал и объркано попитал: "Чакай малко, тате. А къде отидоха разходките по залез слънце, романтиката, четенето на стихове на лунна светлина, флиртуването..." Изведнъж Бил не издържал и се развикал: "Стига с тия глупости, сине ! Не ги слушай ! Тия работи са ги измислили феновете на Linux , за да имат безплатен секс..."

Май ви загубих достатъчно време, така че и аз спирам с глупостите. За край все пак подчертавам, че тази статия не трябва да се взима насериозно. И за да има поне някаква полза от написаното, оставям линк към безспорната класика в междуполовите отношения. Надявам се да сте се забавлявали.


Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.