Проект предвижда забрана на рекламни билбордове в центъра на София


"Във внесения за обсъждане на предстоящата сесия на Столичния общински съвет проект за Наредба за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и декоративно-монументалните елементи и за рекламната дейност в Столичната община се предвижда забраната за поставяне на рекламни билбордове и сергии в центъра на София".
Това заяви главният архитект на столицата Петър Диков.

Забраната за поставянето на тези съоръжения важи за "зона 1", която според наредбата обхваща района от хотел "Шератон", Президентството, Министерския съвет, Народното събрание (бул. "Княз Дондуков"), Археологическия музей, площадите "Княз Александър Първи", "Народно събрание" и "Александър Невски" и бул. "Цар Освободител" до бул. "Васил Левски".

"Съществуващите съоръжения, сергии и павилиони в този район ще трябва да бъдат премахнати до половин година след влизането в сила на наредбата", поясни Диков.
actualno.com


Това ще е интересен казус. Но се питам какво ще остане, след като се махнат рекламите. То и половината украса е със спонсорство. Когато се поставя такъв въпрос, е хубаво да се отговори и какво и как ще се подчертае това, което искаме да покажем. Иначе идеята не е лоша, но се съмнявам да се приложи.



Не пропускай да споделиш мнението си !!!
За мен то е от особено значение.
Научи повече
тук.